Foto: Kadrs no video

8. un 9. augustā Krievijas okupētās un anektētās Krimas pussalas pilsētā Sevastopolē notika grandiozs Krievijas motociklistu rīkots šovs, kura laikā tika rādīts propagandas un šovinisma caurvīts priekšnesums.

Krievijas motokluba "Night Wolves" ("Nakts vilki", "Načniji volki") rīkotais pasākums "Atgriešanās" veltīts Krimas pievienošanai Krievijai. Grandiozo šovu pamestās karjerās pie Sevastopoles apmeklējuši vairāk nekā 5000 motociklistu un ap 100 000 skatītāju.

Vairāku mediju uzmanību piesaistījis fakts, ka Krievijas telekanāla "Russia 2" tiešraidē demonstrētajā pasākumā iespaidīgā priekšnesuma dalībnieki ar lāpām rokās uz skatuves izveidojuši svastiku.

Pasākuma organizatori norāda, ka priekšnesumā attēloti nesenie un dramatiskie notikumi Ukrainā, kad no varas tika gāzts Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs un sekojošais konflikts valsts austrumos. 

Šova sākumā ar Staļinu slavinošu un Rietumus kritizējošu ievadu un to, ka jauna "cīņa pret fašismu" , kurš no Kijevas izplatās pa visu Ukrainu, ir neizbēgama, uzstājās motokluba "Night Wolves" prezidents un par Krievijas galveno motociklistu uzskatītais Aleksandrs Zaldostanovs jeb "Ķirurgs".

Programmas noslēgumā tiek nospēlēta PSRS himna un "Ķirurgs" nolasa Putina veltījumu pasākuma viesiem.

"Ķirurgs" ir atklāts Vladimira Putina politikas slavinātājs un ir personīgi pazīstams ar Krievijas līderi. Putins reiz par vairākām stundām nokavēja tikšanos ar toreizējo Ukrainas līderi Viktoru Janukoviču, jo kopā ar "Ķirurgu"pavadīja laiku Krimā. 

Foto: RIA Novosti/Scanpix
Foto: RIA Novosti/Scanpix
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!