Bijušais spāņu priesteris, kas 1982.gadā uzbruka pāvestam, otrdien tika apcietināts Briselē, kad viņš tuvojās Beļģijas karalim Albertam II, kurš gaidīja Spānijas karaliskā pāra ierašanos.
"Es nenogalināju pāvestu," kliedza Huans Fernandess - Krons, izlaužoties caur barjerām pie Beļģijas karaļpils, kas bija uzstādītas pūļa aizturēšanai pirms Spānijas karaļa Huana Karlosa un karalienes Sofijas ierašanās Beļģijā četru dienu vizītē.

50 gadus veco Fernandesu - Kronu, kurš nebija bruņots, sagrāba policija, neļaujot viņam nokļūt pie karaļa.

Briseles prokuratūras preses sekretārs paziņoja, ka arestētais tiks psihiatriski pārbaudīts un pēc tam pieņemts lēmums par tālāko rīcību pret viņu.

Fernandess - Krons 1982.gadā neveiksmīgi mēģināja uzbrukt pāvestam Jānim Pāvilam II ar durkli Portugāles svētvietā Fatimā, kur 1917.gadā trim ganubērniem parādījusies Jaunava Marija.

Otrdienas incidents notika trīs dienas pēc tam, kad Jānis Pāvils II noslēdza savu otro vizīti Fatimā, un divas dienas pirms pāvesta 80 gadu jubilejas.

Bijušajam priesterim fundamentālistam Fernandesam - Kronam pēc mēģinājuma uzbrukt pāvestam tika piespriests septiņu gadu cietumsods. Viņš tika atbrīvots pirms termiņa, studēja tieslietas un pēc tam pārcēlās uz Beļģiju.

Viņš tika izmests no Briseles bāra par antisemītiskas literatūras izplatīšanu un 1994.gadā notiesāts par krāpšanu, dokumentu viltošanu un personas aizskaršanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!