Saūda Arābijas varasiestādes otrdien arestējušas ieslodzījumā turētā blogera Raifa Badavi māsu Samaru Badavi, pavēstīja starptautiskā cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Amnesty International". Raifam Badavi piespriesti desmit gadi cietumā un 1000 sitieni ar pletni.

Vēl oktobrī Raifam Badavi, kas Saūda Arābijā notiesāts par "islāma vērtību zaimošanu", tika piešķirta Eiropas Parlamenta Andreja Saharova cilvēktiesību balva.

Samara Badavi apcietināta otrdienas rītā Džidā kopā ar divus gadus veco meitu, pratināta policijā četras stundas un tad nogādāta Dabanas cietumā.

Raifa Badavi sieva Ensafa Haidara tviterī paziņoja, ka viņas svaine arestēta saistībā ar apsūdzībām par pazīstama cilvēktiesību aktīvista tvitera konta pārvaldīšanu. Šis aktīvists ir Samaras Badavi bijušais vīrs Valids Abulhairs, kurš šobrīd izcieš 15 gadu cietumsodu.

Samara Badavi "arestēta saistībā ar apsūdzībām par konta @WaleedAbulkhair vadīšanu", tviterī paziņoja Haidara, kas šobrīd kā bēgle dzīvo Kvebekas provincē, Kanādā.

Samaras Badavi arests "apliecina, cik ārkārtīgi tālu varasiestādes ir gatavas iet savā negurstošajā kampaņā, lai ar iebiedēšanu panāktu cilvēktiesību aizstāvju klusu pakļaušanos," sacīja "Amnesty International" Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas programmas direktors Filips Luters.

"Šis arests ir pēdējais piemērs tam, ka Saūda Arābija nicina savas saistības cilvēktiesību jomā, turklāt tas sniedz vēl vienu nosodāmu pierādījumu, ka varasiestādes apņēmušās apspiest visas mierīgās neapmierinātības izpausmes," norādīja organizācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!