Bijušais aviokompānijas "Aeroflot" vadītājs Nikolajs Gluškovs ceturtdien tika izsaukts uz nopratināšanu Krievijas ģenerālprokuratūrā kā viens no apsūdzētajiem "Aeroflot" lietā un arestēts.

"Viņam tika izvirzīta jauna apsūdzība liela mēroga krāpšanā," informēja Krievijas ģenerālprokuratūras informācijas un sabiedrisko attiecību pārvaldes pārstāvis. "Ņemot vērā Gluškova nodarījumu, ir izvēlēts atbilstošs drošības līdzeklis - arests."

"Par jaunas apsūdzības izvirzīšanas iemeslu kļuva liecības, kas iegūtas izmeklēšanā pēdējā laikā, tajā skaitā arī dokumenti, ko iesniedza Šveices kolēģi," teica pārvaldes pārstāvis.

Agrāk Gluškovs tika apsūdzēts pretlikumīgā uzņēmējdarbībā un nelikumīgā veidā iegūtās naudas atmazgāšanā.

Krimināllietu par dienesta pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu, pretlikumīgu uzņēmējdarbību un valūtas darījumu likumdošanas pārkāpumiem kompānijā "Aeroflot" Krievijas ģenerālprokuratūra ierosināja 1999.gada janvārī. Izmeklēšanā radās aizdomas, ka daļa no "Aeroflot" valūtas ieņēmumiem - apmēram 935 miljoni ASV dolāru (aptuveni 578,8 miljoni latu) - ir nolaupīta vai piesavināta krāpšanas ceļā caur Šveices firmām "Andava" un "Forus".

Izmeklēšanas laikā apsūdzības aizmuguriski tika izvirzītas arī magnātam Borisam Berezovskim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!