Argentīnas valdības lemšana par iespaidīgu pensiju reformu, kas ietekmēs 17 miljonus valsts iedzīvotāju, raisījusi masu protestus galvaspilsētā Buenosairesā.

Pirmie protesti sākās 13. decembrī, kad Buenosairesas ielas pārpludināja aptuveni 250 000 iedzīvotāju. Policija nepieļāva lielākas nekārtības, Argentīnas kongresa ēku norobežojot ar iespaidīgām barikādēm, bet protestētāju agresivitāti policija un armijas vienības apspieda ar ūdensmetējiem.

Piektdien protesti atsākušies ar jaunu vilni. Video sižetos redzams, ka Buenosairesas ielās sarīkotajās nekārtības veikaliem izdauzīti skatlogi, cietušas ielu malās atstātās mašīnas. Tikmēr kongresa ēkas tuvumā policija pielietojusi asaru gāzi un protestētāju virzienā raidījuši šāvienus ar gumijas lodēm.

Argentīnas parlamenta apakšpalāta ceturtdien plāno pieņemt pensiju reformu, kas skars 17 miljonus argentīniešu. Savukārt Argentīnas kongresa sesija pagaidām ir apturēta, jo parlamentā izcēlās asa vārdu apmaiņa starp opozīciju un valdošās partijas pārstāvjiem, bet pie ēkas turpinājās masu protesti.

Jaunā pensiju sistēma paredz pilnībā pārveidot pensiju aprēķināšanas kārtību, kā rezultātā cietīs tieši mazturīgākie valsts iedzīvotāju slāņi. Argentīnas valdība tādā veidā cer ieekonomēt aptuveni 4,7 miljardus eiro.

Sigue la violencia: avanza la policía. https://t.co/yfZTjOuF8d pic.twitter.com/Mm4078soqg
— C5N (@C5N) December 14, 2017

Mientras habla Marcos Peña, sigue la represión. Las calles del Parlamento son un campo de batalla. pic.twitter.com/Lt6dIfNs4O
— C5N (@C5N) December 14, 2017


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!