Foto: Reuters/Scanpix

Argentīnas prezidente Kristīna Kirhnere emocionālā runā otrdien paziņojusi, ka vietējā biznesa interešu pārstāvji ar ASV atbalstu vēlas valdības gāšanu un var pat nogalināt prezidenti, vēsta aģentūra AFP.


Vietējā biznesa interešu pārstāvji “cenšas gāzt valdību ar starptautisku (ASV) atbalstu”, aģentūra atstāsta Kirhneres teikto.

Nesenās vizītes pie Romas pāvesta laikā policija prezidenti brīdinājusi par iespējamu grupējuma “Islāma valsts” sazvērestību pret viņu, pastāstīja Kirhnere.

“Tātad, ja ar mani kas notiek, neskatieties uz Tuvajiem Austrumiem, skatieties uz ziemeļiem”, uz ASV, valdības ēkā paziņojusi prezidente.

Tikai dažas stundas pēc tam, kad ASV ieteica saviem pilsoņiem Argentīnā ievērot īpašu piesardzību, Kirhnere norādījusi, ka diplomāti izplata “pasakas” par “Islāma valsti”, kas viņu izseko, lai varētu prezidenti nogalināt.

Sazvērestībā pret Argentīnas līderi ir iesaistīti sojas pupiņu ražotāji, citi eksportētāji un automašīnu ražošanas kompāniju vadītāji, kuri gūtu labumu no vietējās valūtas devalvēšanas.

Latīņamerikas trešā lielākā ekonomika piedzīvo grūtus laikus. Valsts joprojām izjūt 2001. gada maksātnespējas sekas. Lai palīdzētu valstij tikt galā ar 100 miljardu dolāru lielo parādu, vairums kreditoru piekrita segt 70 % savu zaudējumu, bet divi ASV fondi atteicās no parādu norakstīšanas un tiesājas pret Argentīnu, kas valsts ekonomikai rada jaunas grūtības, skaidro AFP. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!