Foto: AFP/Scanpix/LETA

48 cilvēki, tostarp seši policisti, pirmdien cietuši likumsargu un protestētāju sadursmēs Armēnijas galvaspilsētā Erevānā, paziņoja Veselības ministrija. Demonstranti jau vairākas dienas izgājuši ielās, lai paustu neapmierinātību ar eksprezidenta Serža Sargsjana kļūšanu par premjerministru.

Visu pirmdienu protests noritēja mierīgi, bet vakarā pie parlamenta ēkas sākas nekārtības. Protestētāji centās caur policijas kordonu izlauzties uz parlamentu.

Policija parlamenta ēku ierobežojusi ar dzeloņdrātīm un liekusi lietā speciālos līdzekļus. Protestā piedalījušies ap 20 tūkstošiem cilvēku.

Vairāku Armēnijas augstskolu studenti, paužot atbalstu demonstrācijām, atteikušies piedalīties nodarbībās. Protesti sākušies arī Armēnijas trešajā lielākajā pilsētā Vanadzorā, vēsta portāls "Currenttime".

Sagaidāms, ka otrdien Armēnijas parlaments oficiāli apstiprinās eksprezidentu Sargsjanu premjera amatā. Sargsjans desmit gadus bija Armēnijas prezidents. Sava otrā prezidentūras termiņa beigās viņš veica Konstitūcijas reformu, valsti no prezidentālas pārvēršot par parlamentāru republiku ar varu premjera rokās.

Opozīcija uzskata, ka Sargsjans šādā veidā grib saglabāt varu. Protestētāji plāno bloķēt piekļuvi parlamentam.

Marta sākumā notikušajās vēlēšanās par jauno prezidentu ievēlēts kādreizējais premjerministrs un prezidenta uzvārda brālis Armens Sargsjans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!