Foto: RIA Novosti/Scanpix

Sīrijas prezidenta Bašara al Asada bērni pagājušajā gadā apmeklējuši nometni "Artek" Krievijas okupētajā Krimā, atsaucoties Krievijas deputāta Dmitrija Sabļina pausto ziņu aģentūrai "RIA Novosti", svētdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Mani bērni bija "Artek" pagājušajā gadā. Pēc šī ceļojuma viņi sāka labāk izprast Krieviju," Asada teikto citē Sabļins.

Kā informē medijs, Asadam ir divi dēli un meita, kas dzimuši laika posmā no 2001. līdz 2004. gadam. Sīrijas vēstnieks Maskavā pērn pastāstījis, ka Asada bērni sākuši mācīties krievu valodu, atsaucoties uz Krievijas mediju vēstīto, ziņo "Reuters".

Ziņots, ka Krievija 2014. gada februārī sāka Ukrainai piederošās Krimas pussalas okupāciju, bet 2014. gada 18. martā Krievijas prezidents Putins parakstīja dokumentus par Krimas uzņemšanu Krievijas sastāvā.

Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!