Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajās brīvdienās Ukrainas karavīriem izdevās atvairīt prokremlisko kaujinieku uzbrukumu pie Doņeckas apgabala Avdijivkas pilsētas. Sadursmēs ir kritušie un ievainotie, kā arī sagūstītie, ziņo Ukrainas mediji.

Uzbrukums Ukrainas spēku pozīcijām sācies svētdien pulksten 4.30 ar masīvu apšaudi, atsaucoties uz armijas 72. brigādes preses centru, vēsta aģentūra UNIAN. Ukrainas pozīcijas apšaudītas ar 120 un 80 milimetru kalibra mīnmetējiem un artilēriju, kā arī strēlnieku ieročiem.

Apšaude, ko varējuši labi redzēt Avdijivkas dienvidu daļas iedzīvotāji, turpinājusies aptuveni trīs stundas.

Pulksten 6.30 kaujinieki sāka uzbrukumu Ukrainas spēku pozīcijām, taču cietuši zaudējumus un bijuši spiesti atkāpties. "Vajājot ienaidnieku, mūsu karavīri sagrāba viņu pozīcijas, nostiprinājās tur un uzlaboja savus taktiskos apstākļus," teikts 72. brigādes paziņojumā.

Ukrainas Aizsardzības ministrija, kura vēlāk pirmdien publiskojusi arī savu paziņojumu, norāda, ka aptuveni pusotru divas stundas kopš apšaudes sākuma ukraiņu pozīcijām uzbrukušas divas kaujinieku grupas – līdz 30 cilvēkiem liela katra.

Kaujā nogalināti 15 prokremliskie kaujinieki vēl 24 ievainoti, pirmdien paziņoja Aizsardzības ministrija. 75. brigāde informēja, ka viens separātists saņemts gūstā. Starp iznīcinātajiem ir arī separātistu bataljona "Vostok" kaujinieks, kurš bijis iniciators uzbrukumam, apgalvots ziņojumā.

Portāls "Liga" tikmēr ziņo, ka Ukrainas spēki sagūstījuši pavisam trīs pretinieku kaujiniekus, taču divi miruši no gūtajiem ievainojumiem.

Dienas gaitā kaujinieki ar mīnmetējiem un artilēriju intensīvi apšaudījuši Avdijivku, Opitni, Kamenku, bet ar tanku – Piskus.

"13.45, pēc mūsu pozīciju apšaudīšanas no dažāda kalibra granātmetējiem, okupanti sāka kārtējo mēģinājumu izsist mūsu karavīrus no pozīcijām Avdijivkas apkārtnē, bet kārtējo reizi bija spiesti atkāpties, turpinot apšaudes," fiksēts ziņojumā.

Ap pulksten 16.00 kaujinieki sākuši haotisku Avdijivkas dzīvojamo kvartālu apšaudīšanu. Vairāki šāviņi nokrituši līdzās slimnīcai un baznīcai, vairāk nekā trīs reizes trāpīts deviņstāvu mājai, kurā uzturas mediķi un voluntieri.

Artilērijas apšaude turpinājusies visu vakaru un nakti. Kaujās un apšaudēs krituši pieci un ievainoti deviņi Ukrainas karavīri, norāda UNIAN.

Avdijivka atrodas vien dažu kilometru attālumā no prokremlisko kaujinieku ieņemtās Doņeckas lidostas. Par "Delfi" viesošanos Ukrainas pozīcijās pie Avdijivkas var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!