Kalifornijas štatā, ASV, netālu no Sanfrancisko lielpilsētas sezonālo El Ninjo vētru laikā okeānā ieskaloti vairāki Pasifikas pilsētas nami, ziņo "Reuters".

Pasifikā izsludināts ārkārtas stāvoklis pēc tam, kad līdz ar okeāna krastu eroziju, ūdenī ieskalotas arī vairākas savrupmājas, dārzi un stāvlaukumi, kā arī vairākas citas ēkas nonākušas bīstami tuvu drupanajam krastam. Pilsētas dome māju saimniekus jau esot apziņojusi, ka viņu īpašumi vairs nav apdzīvojami.

Video redzams, ka pie klinšu malas šobrīd atrodas vairākas ēkas, tostarp daudzdzīvokļu mājas, bet citas pat daļēji jau atrodas pāri klints malai.

WATCH: Frightening video shows cliff crumbling underneath California houses and buildings: https://t.co/4dLCpcy8xG https://t.co/sI5iMp8hm9— Good Morning America (@GMA) January 26, 2016

Pasifikas pilsētā El Ninjo vētras šosezon krastmalu sākušas drupināt jau 15. decembrī, un kopš tā laika okeāns paņēmis aizvien jaunus īpašumus. Tiek paredzēts, ka nepastāvīgi laikapstākļi varētu saglabāties vēl mēnesi, kā dēļ šobrīd nav zināms, cik liela pilsētas daļa vēl nonāks erozijas varā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!