Foto: AFP/Scanpix

ASV noteikušas aizliegumu izsniegt vīzas 20 augsta ranga Ukrainas amatpersonām, kas tiek vainotas vardarbīgajās represijās pret protestētājiem Kijevā, trešdien paziņoja ASV diplomāts.

Viņš vairākiem žurnālistiem Vašingtonā pavēstīja, ka Vašingtona liegs vīzas Ukrainas amatpersonām, kas tiek "uzskatītas par atbildīgām, iesaistītām vai atbildīgām par pavēļu došanu, kas novedis pie cilvēktiesību pārkāpumiem saistībā ar politiskajām represijām Ukrainā".

"Aizliegums izsniegt vīzu attiecas uz aptuveni 20 Ukrainas amatpersonām, kuras mūsu skatījumā ir atbildīgas par pagājušās nakts notikumiem," sacīja diplomāts.

"Ja situācija tiks noregulēta, sankciju ieviešana ir atgriezeniska. Taču ja viss būs slikti, ir arī citi soļi, kurus mēs varam spert tuvākajās dienās ciešā sadarbībā ar ES," piebilda diplomāts.

22.janvārī ASV, reaģējot uz vardarbīgo vēršanos pret protestētājiem Kijevas Neatkarības laukumā, noteica vīzu sankcijas pret vairākiem Ukrainas pilsoņiem.

Vēlāk kļuva zināms, ka Kongresā un prezidenta administrācijā tiek aktīvi apspriesta iespēja noteikt finansiālas sankcijas Ukrainas varasiestāžu pārstāvjiem un opozīcijas līderiem, ja nekārtības Ukrainā turpināsies.

Jau ziņots, ka nekārtībās Ukrainā otrdien un naktī uz trešdienu dzīvību zaudējuši vismaz 25 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!