Foto: Publicitātes foto

ASV Džordžijas štata Atlantas piepilsētā Čamblijā "Walmart" lielveikalā aizturēta 86 gadus vecā Dorisa Peina, kura ar zagšanu aizraujas kopš 50. gadiem, atsaucoties uz policiju, ziņo BBC.

Šajā reizē viņa izvēlējusies no veikala mājās paņemt lietas aptuveni 75 eiro vērtībā, atklāj tiesībsargi. Turklāt recidīvisti šo noziegumu pastrādāt nav traucējusi pat speciāla elektroniskā novērošanas saite ap potīti, kas viņai uzlikta pēc iepriekšējās zādzības.

Lai gan šoreiz sirmā dāma apzagusi zāļu, pārtikas un elektronisko preču nodaļas, savulaik viņa specializējusies dārglietās. Vēl nesen viņa no kāda veikala pamanījusies iznest aptuveni 2000 ASV dolāru vērtu dimantu kaklarotu, bet tūlīt pēc tam noķerta.

Peina savas garās dzīves laikā vairākkārt nonākusi arī aiz restēm. Policija norāda, ka kopumā viņas nolaupīto lietu vērtība varētu pārsniegt divus miljonus ASV dolāru. Tas viņai pat devis iespēju kļūt par savdabīgu zvaigzni – 2014. gadā par sievieti uzņemta dokumentālā filma.

Tiesībsargi pirmo Peinas zādzību fiksējuši, kad viņai bija 23 gadi, bet kopumā viņu sodījuši par 22 savstarpēji nesaistītām zādzībām. Viņas fotogrāfijas Atlantas pilsētas reģiona dārglietu veikaliem izsūtīta jau 70. gados. Policija pieļauj, ka vēl ļoti daudzus gadījumus sirmā neģēle nekad nav atklājusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!