Foto: RIA Novosti/Scanpix

Jaunās ASV sankcijas, ko Vašingtona Ukrainas krīzes dēļ gatavojas piemērot Krievijai, skars Krievijas aizsardzības nozari un Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātas personas un uzņēmumus, svētdien paziņojis ASV nacionālās drošības jautājumu padomnieka vietnieks Tonijs Blinkens.

"Sākot ar šo nedēļu, sadarbībā ar mūsu sabiedrotajiem un partneriem mēs izdarīsim papildu spiedienu pret viņa tuvākajiem cilvēkiem, uzņēmumiem, ko viņi kontrolē, aizsardzības industriju," paziņoja Blinkens.

ASV prezidents Baraks Obama iepriekš svētdien paziņoja, ka jaunās sankcijas, ko starptautiskā sabiedrība gatavojas noteikt Krievijai, ir sods Maskavai par provokācijām Austrumukrainā.

"Ir svarīgi spert tālāku soļus, sūtot vēstījumu Krievijai, ka šādas destabilizējošas aktivitātes Ukrainā ir jāpārtrauc," viesojoties Malaizijā, paziņoja Obama.

Tomēr Vašingtona neapmierinās Kijevas lūgumu pēc ieročiem, uzsvēra Blinkens, piebilstot, ka tā vietā Vašingtona koncentrēsies uz ekonomiskās palīdzības sniegšanu Ukrainai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!