ASV apsūdzējusi Krieviju ciniskā un ļaunprātīgā Minskas vienošanās izmantošanā, atbalstot separātistu uzbrukumu Debaļceves pilsētai.

"Ir pilnīgi skaidrs, ka Krievijas atbalstītie separātisti un pati Krievija nav izpildījuši savas saistības, kuras uzņēmās sarunās [Minskā]. Tas, ka viņi to nav izdarījuši, rada viņiem draudus, ka par to nāksies samaksāt vēl dārgāk," pavēstīja Baltā nama preses pārstāvis Džošs Ērnests.

Pēc viņa teiktā, Krievijai un separātistiem ir labi jāapdomā savi nākamie soļi.

Savukārt ASV valsts sekretārs Džons Kerijs telefonsarunā ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu aicinājis Krieviju apturēt ugunspārtraukšanas režīma pārkāpšanu Donbasā.

"Sekretāram Kerijam šorīt bija saruna ar ārlietu ministru Lavrovu. Viņš uzstājīgi aicināja Lavrovu apturēt Krievijas un separātistu uzbrukumus Ukrainas pozīcijām Debaļcevē un citus ugunspārtraukšanas režīma pārkāpumus. Sekretārs Kerijs aicināja Krieviju nodrošināt EDSO novērotājiem piekļuvi Debaļcevei," pavēstīja ASV Valsts departamenta preses pārstāve Džena Psaki.

"Acīmredzot, ja separātistu vardarbība turpināsies, ja Krievija un separātisti nepildīs vienošanos, ja karotāji un bruņojums turpinās ienākt Ukrainā no Krievijas, tad tiks ieviests vairāk sankciju, būs nopietna saruna starptautiskās sabiedrības ietvaros," norādīja Psaki.

Viņa arī noraidīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojumus par ASV letālā bruņojuma piegādēm Ukrainai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!