Foto: Reuters/Scanpix

ASV Valsts departaments 13. jūnijā paziņojis, ka, saskaņā ar tā rīcībā esošajām ziņm, Krievija pēdējo dienu laikā nosūtījusi Ukrainas dienvidaustrumus terorizējošajiem separātistiem tankus un raķešu iekārtas.

"Pēc mūsu ziņām, Ukrainas austrumu separātisti no Krievijas ir saņēmuši smago bruņojumu un kaujas tehniku, tajā skaitā Krievijas tankus un zenītraķešu palaišanas iekārtas," Valsts departamenta preses sekretāres Mērijas Harfas teikto citē "Reuters".

Pēdējo triju dienu laikā no Krievijas uz Ukrainu devušies trīs "T-64" tanki, vairākas bruņumašīnas "Grad", kā arī cita karatehnika.

Īpašas bažas par to izteicis Kanādas premjers Stīvens Hārpers, kurš telefonsarunā ar ASV prezidentu Baraku Obamu, izteicies, ka šāda Krievijas rīcība apdraud mieru Ukrainā un pasaulē.

"Delfi" jau vēstīja, ka naktī no 13. uz 14. jūniju prokrievisko separātistu kaujinieki, izmantojot zenītraķetes, notriekuši Ukrainas militāro transportlidmašīnu, kas bija ceļā uz Luhanskas lidostu. Bojā gājuši vismaz 49 lidmašīnā esošie cilvēki. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!