Foto: AP/Scanpix

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) trešdien arestējis personu, kas tiek turēta aizdomās par nāvējošo indi rīcinu saturošo vēstuļu nosūtīšanu ASV prezidentam Barakam Obamam un senatora Rodžera Vikera Vašingtonas birojam.

Aizdomās turamais - 45 gadus vecais Pols Kevins Kērtiss - nosūtījis trīs vēstules. Trešā bijusi adresēta kādai Misisipi tieslietu sistēmas amatpersonai.

Šie gadījumi un pirmdienas sprādzieni Bostonā nav saistīti, paziņoja FIB.
Kērtiss tika arestēts savās mājās Misisipi štatā.

Jau vēstīts, ka Obamam adresētā vēstulē otrdien tika atrasta aizdomīga viela, kas vēlāk uzrādīja pozitīvus rezultātus uz nāvējošo indi rīcinu. Pašreiz tiek veiktas vēstules satura tālākas pārbaudes.

Tai pat dienā tika pārtverta vēl viena vēstule ar rīcinu, kas bija adresēta Vikera Vašingtonas birojam.

Atsaucoties uz avotiem izlūkdienestā, ASV mediji vēsta, ka vēstules saturējušas sekojošu tekstu: "Redzēt netaisnību un to neatmaskot, nozīmē kļūt par klusu līdzdalībnieku tās turpināšanā."

Trešdien arī senators Karls Levins paziņoja, ka viens no viņa padotajiem saņēmis aizdomīgu vēstuli, kas nodota izmeklēšanai varasiestādēm.

Nekādi saindēšanās simptomi darbiniekam netika konstatēti, bet drošības apsvērumu dēļ viņš nakti pavadījis slimnīcā.

Saasinot jau tā saspringto situāciju, trešdien uz laiku tika norobežotas arī divas Senāta ēkas, jo tika saņemtas ziņas pa aizdomīga paskata saiņiem tajās.

Saistībā ar notikušo nopratināta viena persona, bet nav aizturēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!