Foto: F64

ASV likumsargi arestējuši kādu "Islāma valsts" piekritēju, kurš Kanzasā Savienoto Valstu armijas bāzē esot plānojis uzspridzināties, piektdien paziņoja ASV Tieslietu ministrija.

20 gadus vecajam Džonam T. Bukeram ir izvirzītas apsūdzības par "mēģinājumu pielietot masu iznīcināšanas ieroci, mēģinājumu nodarīt postījumus īpašumam ar spridzināšanu un mēģinājumu sniegt materiālu atbalstu "Islāma valstij Irākā un Levantē"", teikts ministrijas paziņojumā.

Bukers arestēts piektdien Kanzasas štatā netālu no Manhetenas pilsētas brīdī, kad viņš "veicis pēdējos sagatavošanās darbus plānotajam uzbrukumam" netālajai Fortrailijai, žurnālistiem Kanzassitijā paziņoja ASV Kanzasas štata prokurors Barijs Grisoms.

"Viņš nezināja, ka materiāli, kas tika izmantoti šīs bumbas radīšanai, bija nederīgi," sacīja Grisoms, piebilstot, ka Bukers piektdien stāsies ASV federālās tiesas priekšā. "Kā tiek apgalvots, viņš esot teicis kādam citam indivīdam, ka pašnāvnieka spridzekļa detonēšana ir viņa lielākās ilgas."

Kanzasas štata Topīkas pilsētas iedzīvotāju Bukeru pirms gada Federālais izmeklēšanas birojs pratināja par "simpātijām pret džihādu", ziņoja laikraksts "Topeka Capital-Journal"

"Islāma valsts" ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējumam lojalitāti apliecinājušas arī Lībijas ekstrēmistu bandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!