Foto: AP/Scanpix

ASV armijā ziņojumu skaits par seksuāla rakstura uzbrukumiem pieaudzis par 60%, trešdien pavēstīja amatpersonas. Šie dati arī liecina - ir vairojusies upuru pārliecība, ka viņu ziņojumi tiks uztverti nopietni.

Pēdējo divu gadu laikā arī pieaudzis plašu rezonansi izraisījušu gadījumu skaits, un tā rezultātā ir īstenotas vairākas iniciatīvas. Prezidents Baraks Obama paudis sašutumu par šo problēmu, bet likumdevēji pieprasījuši spert radikālus soļus.

2013.finanšu gadā saņemti aptuveni 5400 ziņojumu par seksuāla rakstura uzbrukumiem - aptuveni 15 katru dienu, pavēstīja Pentagona preses pārstāve pulkvežleitnante Keitija Vikinsone, atsaucoties uz provizorisko statistiku.

"Upuru ziņojumu skaits pieaudzis par 60%," salīdzinot ar 3374 ziņojumiem, kurus Pentagons saņēma 2012.gadā, norādīja amatpersona.
Pentagona amatpersonas atzinušas, ka par problēmu nav ticis ziņots pietiekami, un iedrošināja upurus sniegt ziņas par notikušo, nebaidoties kaitēt karjerai.

"Mūsu vērtējumā ziņojumu skaita pieaugums atbilst tam, ka pieaug uzticības līmenis mūsu reaģēšanas sistēmai," skaidroja Vilkinsone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!