Foto: Reuters/Scanpix

Kopš ASV gaisa spēku uzlidojuma Kondozas slimnīcai Afganistānā pagājušas jau četras dienas, taču Pentagons arvien turpina mainīt savu stāstu par to, kādēļ īsti notika uzlidojums, kurā dzīvību zaudēja 22 cilvēki, vēsta raidsabiedrība "Vice News".

Liecinot ASV Senāta Bruņoto spēku komitejas priekšā otrdien, ģenerālis Džons Kempbels atzinis, ka ASV īpašie sauszemes spēki izsaukuši palīgā kaujas lidaparātu AC-130.

Jau vēstīts, ka iepriekš Kempbels paziņoja, ka uzbrukumu slimnīcai lūguši veikt Afganistānas spēki: "Mēs tagad esam noskaidrojuši, ka 3. oktobrī afgāņu spēki ziņoja, ka tiek apšaudīti no ienaidnieka pozīcijām un lūdza gaisa atbalstu."

Tā ir jau ceturtā reize, kad ASV amatpersonas maina savu versiju par to, kas 3. oktobrī notika Kondozā, vēsta "Vice News".

Uzreiz pēc notikušā ASV amatpersonas paziņoja, ka uzlidojums bijis tēmēts uz konkrētiem indivīdiem, kuri apdraudējuši afgāņu spēkus, bet slimnīca bijusi "netieši bojājumi''. Savukārt svētdien jau paziņots, ka slimnīca tomēr bijusi viens no uzlidojuma mērķiem.

Kā ziņots, starptautiskā organizācija "Ārsti bez robežām" (MSF) ziņoja, ka gājuši bojā 12 slimnīcas darbinieki un desmit pacienti, tajā skaitā trīs bērni.

MSF notikušo nodēvējuši par "kara noziegumu" un "nopietnu starptautisko likumu pārkāpumu".

Arī ANO asi nosodīja uzbrukumu, norādot, ka uzlidojums slimnīcai var tikt pielīdzināts kara noziegumam, savukārt ASV prezidents Baraks Obama to nosauca par traģisku incidentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!