Foto: AFP/Scanpix

57 gadu vecumā miris bijušais Krievijas preses ministrs un prezidenta Vladimira Putina padomnieks Mihails Ļesins.

ASV telekanāls ABC ziņoja, ka Ļesins atrasts miris ceturtdien viesnīcas numurā ASV galvaspilsētā Vašingtonā. Krievijas telekanāls RT, atsaucoties uz Ļesina ģimenes locekļiem,vēstīja, ka Ļesina nāves cēlonis bijusi sirdslēkme.

Ļesins ilgu laiku tika uzskatīts par “vienu no ietekmīgākajām figūrām Krievijas mediju tirgū un varas gaiteņos”, raksta raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests. Strādājot par prezidenta Vladimira Putina padomnieku (2004. - 2009. gads), Ļesins palīdzēja radīt TV ziņu kanālu “Russia Today” (RT).

Pērn Ļesina vārds tika saistīts ar mēģinājumu apturēt interviju ar opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju radiostacijā, kuras akcionārs bija Ļesins.

1993.-1996. gadā Ļesins strādāja vadošos amatos valsts ziņu aģentūras "RIA Novosti" televīzijā, 1996.-1997. gadā viņš bija Krievijas prezidenta administrācijas sabiedrisko sakaru pārvaldes priekšnieks, 1997.-1999. gadā bija Viskrievijas Valsts televīzijas un radioraidījumu korporācijas (VGRTK) ģenerāldirektors.

1999.-2004. gadā Ļesins bija preses, televīzija, radio un masu komunikācijas līdzekļu ministrs, 2004.-2009. gadā - Krievijas prezidenta padomnieks. Pēc neoficiālām ziņām, Ļesins no prezidenta padomnieka amata tika atbrīvots saistībā ar savām biznesa aktivitātēm, kas radīja interešu konfliktu.

No 2013. gada oktobra līdz 2015. gada janvārim Ļesins bija mediju holdinga "Gazprom-Media Holding" ģenerāldirektors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!