Foto: AFP/Scanpix
Policija paziņoja, ka Kalifornijas štata dienvidos pie Losandželosas ir atradusi pārogļotas cilvēka mirstīgās atliekas izdegušā kalnu būdā, kur slēpās bijušais policists Kristofers Dorners, kas apsūdzēts trīs slepkavībās un internetā draudējis nogalināt arī citus cilvēkus.

Sanbernardino apgabala šerifa birojs paziņoja, ka tiks veikta tiesu ekspertīze, lai noskaidrotu, vai ir atrastas Dornera mirstīgās atliekas.

Dorners bija aizbarikādējies šajā būdā Lielā lāča ezera (Bigbērleika) kūrorta rajonā un iesaistījies apšaudē ar policiju. Šajā apšaudē gāja bojā viens policists un vēl viens tika ievainots.

Policija pārtrauca apšaudi, raidīja uz būdu asaru gāzes šāviņus un pa skaļruni aicināja Dorneru padoties. Pēc tam būdā atskanēja viens šāviens un tā aizdegās.

Losandželosas pašvaldība svētdien izsludināja viena miljona ASV dolāru (520 tūkstošu latu) atlīdzību par informāciju, kas ļautu notvert Dorneru.

33 gadus vecais Dorners no pagājušās nedēļas bēguļoja un tika meklēts Kalifornijas štata kalnos. Losandželosas policijas departaments apsargāja apmēram 50 policistus un viņu tuviniekus, kuriem Dorners varētu uzbrukt.

Vairāk nekā 100 policistu kopš pagājušās ceturtdienas ir meklējuši Dorneru populārā slēpošanas kūrortā 128 kilometrus uz austrumiem no Losandželosas pēc tam, kad policija atrada izdegušu Dornera pikapu mežā pie šī kūrorta.

Dorners tiek turēts aizdomās par cita ekspolicista meitas Monikas Kuanas un viņas līgavaiņa Kīta Lourensa nošaušanu 3.februāra vakarā Irvainas pilsētā, par viena policista nošaušanu un vēl viena ievainošanu 7.februārī Riversaidas pilsētā, un par viena policista ievainošanu 7.februāra rītā Koronas pilsētā.

Bijušais ASV karaflotes rezervists Dorners strādāja Losandželosas policijā no 2005.gada līdz 2008.gadam, kad tika atlaists nepatiesu apgalvojumu dēļ. Monikas Kuanas tēvs ir bijušais Losandželosas policijas kapteinis Rendijs Kuans, kurš ir viens no cilvēkiem, ko Dorners vaino savā atlaišanā.

Dorners, kurš ir afroamerikānis, internetā ievietotā manifestā apgalvoja, ka Losandželosas policijas departamentā zeļ rasisms, un draudēja atriebties bijušajiem kolēģiem par viņa karjeras sagraušanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!