Foto: LETA

Kompānija "Rose Acre Farms" atsaukusi vairāk nekā 200 miljonu olu pārdošanu deviņos ASV štatos, jo pastāv bažas par inficēšanos ar salmonelozi, svētdien ziņo CNN.

Uzņēmums brīvprātīgi atsaucis no pārdošanas 206,749,248 olas, savā paziņojumā norādījusi ASV Pārtikas un zāļu pārvalde (FDA).

Līdz piektdienai tika reģistrēti 22 saslimšanas gadījumi ar salmonelozi, norādījusi FDA.

"Patērētājiem nevajadzētu ēst šīs olas," brīdinājusi FDA.

Kā ziņo medijs, šīs olas tika pārdotas restorāniem, kā arī mazumtirdzniecības veikaliem. Tās pārdeva šādos ASV štatos - Kolorādo, Floridā, Ņūdžersijā, Ņujorkā, Ziemeļkarolīnā, Pensilvānijā, Dienvidkarolīnā, Virdžīnijā un Rietumvirdžīnijā.

Salmoneloze ir infekcijas slimība, kas ietekmē zarnu trakta veselību. To izraisa baktēriju grupa salmonellas. Baktēriju avots var būt gan savvaļas dzīvnieki, gan mājdzīvnieki, arī cilvēki. Tās dzīvo un vairojas zarnu traktā un apkārtējā vidē izdalās ar izkārnījumiem. Baktērijas var vairoties arī pārtikas produktos.

Inficēties var, lietojot uzturā nepietiekami termiski apstrādātus dzīvnieku valsts produktus, arī esot kontaktā ar inficētiem cilvēkiem vai dzīvniekiem, uzturā lietojot ēdienus, kuru pagatavošanai nav ievērotas higiēnas prasības.

Inficēšanās var notikt pat nelielam baktēriju daudzumam nokļūstot organismā.

Par saslimšanu ar salmonelozi var liecināt slikta dūša, vemšana, caureja, galvas sāpes, krampji, arī drudzis.

Simptomi parādās apmēram 6 līdz 72 stundas pēc inficēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!