ASV austrumkrastu skārusi spēcīga sniega vētra. Tās dēļ miruši astoņi cilvēki (seši cilvēki Ziemeļkarolīnā, viens Virdžīnijā un viens Kentukī), ziņo "CNN", savukārt "BBC" norāda, ka bojā gājuši vismaz deviņi cilvēki.

Metereologi ziņo, ka šī ir viena no spēcīgākajām vētrām pēdējā gadsimta laikā. Tiek prognozēts, ka sniegs vietām varētu sasnigt pat metru biezā kārtā.

11 ASV štatos izziņots trauksmes stāvoklis. Spēcīgo snigšanu pavada arī stiprs vējš. Ziņots, ka līdz piektdienas naktij reģistrētas 989 auto avārijas. Kentukī štatā sniega dēļ izveidojies vairāk kā 50 kilometru garš sastrēgums.

Kopumā vairāk nekā 150 tūkstoši mājsaimniecību 13 štatos palikuši bez elektrības.

Mediji ziņo, ka vairākos veikalos dažādās pilsētās izpirktas preces. Austrumu krastā iedzīvotājiem ieteikts bez vajadzības neiziet no savām mājām.

Vētras dēļ no piektdienas vakara līdz pirmdienas rītam ir slēgta Vašingtonas vilcienu, metro un autobusu satiksme. Vašingtonas metro sistēma, kas ir otrā noslogotākā ASV pēc Ņujorkas, apkalpo apmēram 700 tūkstošus pasažieru dienā Kolumbijas apgabalā (Vašingtonā), Mērilendas un Virdžīnijas štatos.

Kopš piektdienas visā Savienoto Valstu austrumdaļā ir atcelti simtiem avioreisu. Gaidāms, ka aviosatiksme atsāksies svētdien. Vētras dēļ piektdien skolās bija atceltas mācības.

ASV Nacionālais meteoroloģijas dienests paziņojis, ka sniega vētra varētu ietekmēt apmēram 85 miljonus amerikāņu jeb ceturto daļu Savienoto Valstu iedzīvotāju, un vētra varētu nodarīt apmēram miljardu dolāru zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!