Foto: stock.xchng

Ziemeļkoreja ar savu agresīvo retoriku un provokatīvo rīcību tuvojas "bīstamai robežai", trešdien brīdinājis ASV aizsardzības ministrs Čaks Heigels.

ASV un tās sabiedrotie cer, ka Phenjana pieklusinās savu agresīvo toni, taču Savienoto valstu armija ir gatava jebkuram notikumu attīstības scenārijam, uzsvēra Heigels.

"Ziemeļkoreja (..) ar savu kareivīgo retoriku, savu rīcību ir pienākusi ļoti tuvu bīstamai robežai," sarunā ar žurnālistiem norādīja Pentagona vadītājs. "Mūsu valsts ir pilnībā gatava tikt galā ar jebkuru situāciju, jebkuru iespējamo Ziemeļkorejas rīcību vai jebkuru provokāciju, ko viņi varētu izraisīt," piebilda ministrs.

Savukārt Apvienotās štābu priekšnieku komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Mārtins Dempsijs tajā pašā preses konferencē norādīja, ka nevar publiski komentēt izlūkošanas datus par to, cik tuvu Ziemeļkoreja ir tam, lai spētu uz raķetes uzstādīt kodolgalviņu. Taču ģenerālis uzsvēra, ka Savienotās Valstis ir gatavas "sliktākajam" scenārijam.

"Viņi ir veikuši divus kodolizmēģinājumus. Viņi ir veikuši vairākas veiksmīgas raķešu palaišanas. Un neesot konkrētiem pierādījumiem par pretējo, mums jāpieņem sliktākā iespēja, un tāpēc mēs ieņemam tādu nostāju, kā šobrīd," norādīja Dempsijs.

Ar šo paziņojumu ASV amatpersonas nākušas klajā, pieņemoties spēkā runām par iespējamo ballistiskās raķetes palaišanu, kurai gatavojas Ziemeļkoreja, nepakļaujoties ANO Drošības padomes rezolūcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!