Bijušais ASV prezidents Džordžs Bušs vecākais ir hospitalizēts pēc tam, kad viņš trešdien pakrita un lauza kakla skriemeli, pavēstīja viņa preses sekretārs Džims Makgrats.

"Viņa stāvoklis ir stabils, viņš jūtas labi, bet viņam būs jānēsā kakla sargs," mikroblogu vietnē "Twitter" paziņoja Makgrats.

91 gadu vecais eksprezidents trešdienas rītā pakrita savās mājās Menas štata Kenebankportas pilsētā. Viņam tiek sniegta medicīniskā palīdzība slimnīcā Portlendas pilsētā, bet ilga uzturēšanās slimnīcā nav gaidāma, informēja Makgrats.

Bušs ir vecākais no četriem dzīvajiem ASV eksprezidentiem, bet izmanto ratiņkrēslu. Viņš bija ASV prezidents vienu amata termiņu no 1989. līdz 1993. gadam.

Pērn decembrī Bušs bija hospitalizēts slimnīcā Teksasā elpošanas problēmu dēļ. Tajā pašā slimnīcā viņš no 2012. gada novembra līdz 2013. gada janvārim ārstējās no bronhīta, bakteriālas infekcijas un pastāvīga klepus.

Viņa dēls Džordžs Bušs jaunākais bija ASV prezidents divus amata termiņus no 2001. līdz 2009. gadam. Cits viņa dēls, bijušais Floridas štata gubernators Džebs Bušs pretendē uz savas kandidatūras izvirzīšanu no Republikāņu partijas ASV prezidenta vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!