Foto: AFP/Scanpix

Sestdien, 14. jūnijā pie Krievijas vēstniecības Kijevā notiekošais pikets ir izmantots, lai aptuveni 200 cilvēkus, kas bija ieradušies, lai paustu sašutumu par Krievijas atbalstu Ukrainas dienvidaustrumus terorizējošajiem separātistiem, izprovocētu uz darbībām, kas neatbilst vispārpieņemtām diplomātisko attiecību un diplomātisko iestāžu aizsardzības normām.

Šādu paziņojumu, reaģējot uz sestdienas pievakarē notikušo vandalismu pie Krievijas vēstniecības, izplatījusi Ukrainas Iekšlietu ministrija, kas apgalvo, ka tiesībsargājošajām iestādēm esot izdevies aizturēt trīs provokatorus, kas uzdarbojušies piketa norises vietā. Pret visiem aizturētajiem sāktas krimināllietas par huligānismu. 

"Korrespondent.net" vēsta, ka savu saistību ar pie Krievijas vēstniecības notikušo piketu oficiāli noliegusi gan Maidana padome un preses centrs, gan arī tā dēvētā Lustrācijas komiteja.

"Delfi" jau vēstīja, ka piketa laikā Krievijas vēstniecības ēka tika apmētāta ar briljantzaļā šķīduma pudelēm un jēlām olām, bet tajā strādājošo diplomātu automašīnas - apķēpātas, apgāztas un sasistas, bet vēlāk arī aizdedzinātas. No vēstniecības ēkas tika norauts Krievijas karogs. Daži no piketētājiem izmantojuši arī tā dēvētos Molotova kokteiļus.

Vandalismu pie vēstniecības ēkas nosodījusi gan Krievija, gan ASV. "ASV nosoda uzbrukumu Krievijas vēstniecībai Kijevā un aicina Ukrainas varas iestādes izpildīt savus no Vīnes konvencijas izrietošos pienākumus, un nodrošināt nepieciešamos drošības pasākumus," pausts ASV Valsts departamenta pārstāves Dženas Psaki paziņojumā.

Arī ES Augstās pārstāves Ketrīnas Eštones pārstāve uzsvērusi, ka ES nosoda sestdien notikušo un, ka Kijevai ir jānodrošina Krievijas diplomātiskās pārstāvniecības drošība.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!