Foto: AFP/Scanpix

ASV gatavo jaunas sankcijas pret Ziemeļkoreju, kuras ieviesīs gadījumā, ja Ziemeļkoreja izdarīs ko tādu, kas prasītu atbildes reakciju, atsaucoties uz ASV valsts sekretāra Reksa Tillersona paziņojumu vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Mēs gatavojam papildu sankcijas, ja izrādīsies, ka Ziemeļkorejas darbības prasa papildu sankcijas," Tillerosna teikto citē medijs.

Jau ziņots, ka spriedze ASV un Ziemeļkorejas starpā ir augusi, tiesa gan, pirmdien ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka gadījumā, ja "apstākļi būtu pareizi", viņš tiktos ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu.

Savukārt Ziemeļkoreja pēc Dienvidkorejas, Japānas un ASV kopējām gaisa spēku mācībām, kuru ietvaros Dienvidkorejā ieradās ASV iznīcinātāji "B-1B", apsūdzējusi ASV provocēšanā.

Par spīti starptautiskam nosodījumam, Ziemeļkoreja turpina attīstīt kodolieročus un regulāri veic dažādu ballistisko raķešu izmēģinājumus. Spriedze abu Koreju starpā pēdējos mēnešos ievērojami augusi. Konflikta risināšanā iesaistījusies ASV un Ķīna, pamatā uzstājot uz diplomātisku situācijas atrisinājumu, taču vienlaikus ASV stiprinājusi Dienvidkorejas militāro aizsardzību. Uz tās krastiem nosūtīta arī karakuģu armāda un ar raķetēm bruņota zemūdene un izvietota pretraķešu sistēma THAAD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!