Foto: Reuters/Scanpix

Irākas bruņoto spēku operācija, kuras nolūks ir atkarot džihādistu grupējumam "Daesh" ("Islāma valsts") Mosulas pilsētu, var ilgt vismaz vairākas nedēļas, pirmdien paziņoja ASV ģenerālleitnants Pīters Taunsends, kurš komandē starptautisko koalīciju, kas cīnās pret "Daesh".

"Šī operācija kontroles atgūšanai pār Irākas otro lielāko pilsētu, domājams, turpināsies vairākas nedēļas, iespējams - ilgāk," teikts Taunsenda paziņojumā.

"Tā var izrādīties ilga un smaga cīņa, taču irākieši tam ir sagatavojušies, un mēs viņus atbalstīsim," uzsver ģenerālis.

Taunsenda paziņojumā norādīts, ka koalīcija ir apmācījusi 54 000 Irākas karavīru, kā arī nodrošinājusi viņiem ekipējumu.

Jau vēstīts, ka Irākas premjerministrs Haiders al Abadi pirmdien paziņoja, ka valsts bruņotie spēki ir sākuši operāciju valsts otrās lielākās pilsētas Mosulas atbrīvošanai no "Daesh" kaujiniekiem, kas šo pilsētu Irākas ziemeļos ieņēma 2014. gadā.

Pēdējos mēnešos Irākas spēki, kurus atbalsta ASV vadītās koalīcijas kara aviācija, ir guvuši militārus panākumus cīņā pret "Islāma valsti" vairākos Irākas rajonos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!