ASV valdība, iespējams, pieprasīs, lai no ASV tiktu atsaukts "ievērojams skaits" Krievijas vēstniecības un konsulāta darbinieku, jo viņi tiek turēti aizdomās par spiegošanu, atsaucoties uz telekompāniju CNN, vēsta telekanāls NTV.
Jautājums par izraidīšanu pašlaik tiek apspriests ASV prezidenta Džordža Buša administrācijā, "turklāt izlūkošanas un valdības pārstāvji ir vienojušies, ka diplomātus nepieciešams izraidīt", ziņo CNN, atsaucoties uz vārdā nenosauktiem informācijas avotiem.

"Spiegošanā apsūdzēto Krievijas pārstāvju skaits ir kļuvis tik liels, kā aukstā kara laikā, un ASV specdienestiem kļuvis grūti visiem izsekot," skaidroja CNN.

Pirms dažām dienām no ASV Krievijā atgriezās vēstniecības preses atašejs Jurijs Frolovs, un ASV prese vēstīja, ka viņš izraidīts dēļ apsūdzībām spiegošanā. Informācija oficiāli netika apstiprināta, bet, kā minēja CNN, tieši pēc Frolova izraidīšanas Buša administrācija sāka apsvērt iespēju izraidīt citus Krievijas diplomātus.

Amerikāņu masu medijos tika izteikti minējumi, ka Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) izmeklētāji uzskata, ka atsauktais Vladimirs Frolovs varēja būt janvārī apcietinātā pretizlūkošanas dienesta darbinieka Roberta Hansena "kurators".

"Ja ASV valdība pieprasīs masveida diplomātu atsaukšanu, tā būs atkārtota astoņdesmitajos gados prezidenta Reigana laikā veiktā operācija "Famish". Toreiz Maskavā bija spiesti atgriezties simts padomju diplomāti," vēstīja CNN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!