Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) pilsonis Stīvens Pladls nogalinājis savu bioloģisko meitu, abu kopīgo bērnu, kā arī meitas audžutēvu, bet pēc tam izdarījis pašnāvību, piektdien vēsta raidsabiedrība BBC.

BBC atgādina, ka pagājušā gada janvārī Stīvens Pladls tēvs un viņa meita Keitija Virdžīnijā tika arestēti un apsūdzēti incestā.

Keitija Pladla, sasniedzot astoņpadsmit gadu vecumu, bija sazinājusies ar saviem bioloģiskajiem vecākiem sociālajos tīklos. Viņa palika stāvoklī neilgi pēc tam, kad ievācās pie viņiem.

Pladla sieva, Keitijas bioloģiskā māte, mājas atstāja, paziņojot policijai, ka Stīvens plāno apprecēt savu meitu.

Martā Pladls pret drošības naudu tika izlaists no cietuma, ar noteikumu, ka viņš nekontaktēsies ar savu bioloģisko meitu.

Ziemeļu Karolīnas policija 42 gadus vecā Pladla meklēšanu sāka pēc tam, kad viņa māte piezvanīja policijai, sakot, ka dēls atzinies slepkavībās.

Stīvena Pladla meita Keitija un viņas audžutēvs Entonijs Fusko vēlāk tika atrasti miruši. Konektikutas policija atrada 20 gadus vecās Pladlas un 56 gadus vecā Fusko mirstīgās atliekas apvidus automašīnā.

Savukārt aizdomās turētais Stīvens Pladls tika atrasts miris automašīnā Ņujorkas štatā. Viņš izdarījis pašnāvību nošaujoties.

BBC vēsta, ka Pladla māte zvanījusi palīdzības dienestam 911 un ziņojusi, ka dēls viņai atzinies slepkavībās.

"Mans dēls tikko man piezvanīja. Viņš man pastāstīja... Viņš nogalināja savu bērnu un viņš joprojām ir mājā," viņa caur asarām stāstījusi glābšanas dienesta pārstāvjiem.

"Viņš nogalināja savu sievu. Viņš nogalināja viņas tēvu. Es pat nespēju noticēt, ka tas ir noticis. Viņa sieva vakar viņam piezvanīja un pateica, ka viņu pamet," piebilda Pladla māte.

Pladla māte arī bija kļuvusi par aizbildni sava mazdēla Beneta – Stīvena Pladla septiņus mēnešus vecajam dēlam. Iepriekš tas bija viens no noteikumiem Pladla atbrīvošanai pret drošības naudu.

Dienu pirms slepkavībām, Stīvens Pladls ieradies pie mātes un aizvedis Benetu, sakot, ka plāno viņu vest uz Ņujorku pie mammas.

Naitdeilas policija Ziemeļkarolīnā ceturtdien atradusi arī puisēna mirstīgās atliekas.

Naitdeilas policijas priekšnieks Lorenss Keips sacīja: "Mēs esam satriekti un apbēdināti par šī bērna nāvi. Tāpat kā tu, mēs cenšamies izprast notikušā iemeslus, kas noveduši pie šīs bezjūtīgās dzīvības atņemšanas."

Keips piebilda, ka Pladls braucis uz Ņujorku "ar specifisku nolūku, lai veiktu konfrontācijas".

Pladla advokāts Riks Frīdmans pastāstījis Ziemeļkarolīnas televīzijai, ka Fusko un Pladla tikuši nošauti, bet pēc tam "Stīvens izdarījia pašnāvību".

"Šī ir briesmīga traģēdija, kuru neviens neparedzēja," Frīdmans sacīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!