Foto: AP/Scanpix

ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģenti pirmdien iebrukuši pazemes bunkurā Alabamas štatā ASV un atbrīvojuši septiņas dienas gūstā turētu piecgadīgu zēnu. 65 gadus vecais ķīlnieka sagrābējs gājis bojā, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Amatpersonas stāsta, ka reids sākts pēc tam, kad pārrunas ar zēna nolaupītāju nav devušas rezultātus un vīrietis parādījies ar ieroci rokās. Baidoties par bērna dzīvību, FIB aģenti nekavējoties iebrukuši bunkurā un zēnu atbrīvojuši. Pagaidām nav skaidrs, kā gāja bojā bērna nolaupītājs, ziņo “Sky News”.

Zēns pēc atbrīvošanas nogādāts netālajā slimnīcā. Kāds tuvējais iedzīvotājs stāsta, ka dzirdējis blīkšķi un šāvienus.

65 gadus vecais Džimijs Lī Daiks pagājušajā otrdienā nošāva 66 gadus veco skolas autobusa vadītāju un sagrāba par ķīlnieku piecus gadus vecu zēnu, ar kuru iebarikādējās savas mājas bunkurā Midlendas pilsētā. Policija ielenca īpašumu un vairākas dienas centās vienoties ar nolaupītāju par zēna atbrīvošanu.

Varas iestādes informēja, ka bunkurs ir aprīkots ar elektrību, televīziju un tajā ir pārtikas krājumi. Tāpat uz bunkuru ķīlnieku krīzes laikā amatpersonas nosūtījušas nepieciešamo pārtiku un medikamentus. Policija neatklāja, vai nolaupītājs ir izvirzījis kādas prasības.

Ķīlnieka sagrābējs esot kāds 65 gadus vecs kravas automašīnas šoferis Džimijs Lī Daiks, kurš ienīst valdību un amatpersonas, kaimiņu raksturo vietējie iedzīvotāji. Pagājušajā trešdienā viņam bija jāstājas tiesas priekšā par savu kaimiņu apšaudīšanu pēc kāda strīda.

Cik zināms, uzbrucējam ar upuri un nolaupīto nav bijis nekāda sakara, viņš tikai vēlējies zēnu kā ķīlnieku, informēja mācītājs Maiks Sins, kurš pēc uzbrukuma palīdzēja mierināt citus bērnus.

"Traks vīrietis no ielas otrās puses sašāva autobusa vadītāju un Polanda kungs vairs neceļas," savu bērnu stāstīto citē Maiks un Patrīcija Smita, kuru divas atvases incidenta brīdī atradās autobusā.

Pāris stāsta, ka viņu bērniem pirms 10 mēnešiem bijis konflikts ar Daiku – viņš draudējis bērnus nošaut, kad viņi iegāja īpašumā pakaļ aizbēgušam sunim. Bērnu tēvs norāda, ka kaimiņš mēdzis naktī ar šauteni un lukturīti staigāt pa savu pagalmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!