Foto: AFP/Scanpix

ASV iznīcinātājs "F-15" opozīcijas kontrolētajos Sīrijas dienvidos netālu no ASV vadītās starptautiskās koalīcijas militārās bāzes notriecis Irānā izgatavotu dronu, ziņo koalīcijas pārstāvji.

Pēdējā mēneša laikā šī ir jau piektā reize, kad ASV ar uzbrukumu reaģē uz Sīrijas režīmu atbalstošo spēku tuvošanos tās militārajai bāzei. Tā atrodas netālu no Sīrijas-Irākas robežas un izveidota, lai apmācītu opozīcijas kaujiniekus, un uzbruktu "Daesh" pozīcijām.

"Koalīcijas spēkiem otrdien ap plkst. 12.30 pēc vietējā laika tuvojās bruņots "Shaheed-129" drons," paziņojuši koalīcijas pārstāvji. Netālu no šīs vietas 8. jūnijā tika notriekts cits Irānā ražots drons.

Paziņojumā arī atgādināts, ka koalīcijas spēki nevēlas iesaistīties kaujās ar Sīrijas režīmu vai to atbalstošajiem spēkiem, bet nekavēsies aizsargāt koalīcijas spēkus vai to sabiedrotos no apdraudējuma.

Jau ziņots, ka svētdien ASV spēki notrieca Sīrijas gaisa spēku lidmašīnu, kura bombardēja kurdu vadīto "Sīrijas Demokrātisko spēku" pozīcijas netālu no kurdu nesen ieņemtās Tabkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!