Foto: AP/Scanpix

ASV karavīrs Roberts Beilzs tiesā atzinis savu vainu pagājušajā gadā notikušā 16 afgāņu civiliedzīvotāju slepkavībā, tādā veidā izvairoties no nāvessoda, vēsta raidsabiedrība BBC.

Beilzs atzina, ka 2012. gada 11. marta rītā izgāja no posteņa Kandahāras provincē un uzbruka iedzīvotājiem divos tuvējos ciemos. Tiesai tagad jāizlemj vai, piespriežot mūža ieslodzījumu, paredzēt Beilam pirmstermiņa atbrīvošanas tiesība. Spriedums sagaidāms augustā.

Karavīrs atzina, ka slepkavības pastrādājis bez jelkāda iemesla. Jautāts par upuru dedzināšanu, apsūdzētais pastāstīja, ka atceras petrolejas lampu, uguni istabā un sērkociņus, kas atradušies viņa kabatā pēc atgriešanās bāzē, bet neatceras pašu aizdedzināšanas brīdi.

Jau vēstīts, ka Beilzs pagājušajā gadā Kandahāras provincē smagā bruņojumā un ar nakts redzamības aprīkojumu iznācis no savas bāzes, iegājis trīs mājās un šāvis uz tajās esošajiem cilvēkiem.

Beilzs atradies savā ceturtajā militārajā misijā, viņš lietojis alkoholu un nomierinošus medikamentus. Slepkavības upuri bija sievietes un bērni, daudzi nogalināti ar šāvienu galvā, daži ķermeņi pēc tam aizdedzināti.

Nogalināto afgāņu tuvinieki BBC iepriekš norādīja, ka ir sašutuši par iespēju, ka slepkava varētu tikt atstāts dzīvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!