Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas kaujas helikopteri, par kuru sūtīšanu Sīrijai otrdien pauda satraukumu ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone, tika sūtīti atpakaļ uz Sīriju pēc to remonta Krievijā un nav jauns bruņojums pret opozīciju, ceturtdien atzina ASV Valsts departaments.

ASV tomēr ir nobažījušās, ka Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms izmantos šos helikopterus civiliedzīvotāju nogalināšanai, paziņoja Valsts departamenta preses sekretāre Viktorija Nulenda.

Viņa sacīja, ka šie trīs helikopteri atradās remontā vismaz sešus mēnešus un tagad tiek sūtīti uz Sīriju. "Vēl trīs, kas var tikt izmantoti civiliedzīvotāju nogalināšanai," piebilda Nulenda.

Klintone bija paziņojusi, ka no Krievijas uz Sīriju tiek sūtīti kaujas helikopteri, kas samērā dramatiski saasināšot konfliktu Sīrijā. Viņa tomēr nepateica, ka šie helikopteri nav jauni un tiek sūtīti uz Sīriju pēc remonta.

Nulenda otrdien sacīja, ka Klintone runājusi par jauniem helikopteriem, nevis tiem, kas jau ir Sīrijas gaisa flotē. "Viņa ir satraukta par helikopteriem, kuri ir ceļā [uz Sīriju]. Tas ir kas cits nekā Padomju Savienībā vai Krievijā ražoti helikopteri, kurus jau izmanto [ Sīrijas] režīms," reportieriem sacīja Nulenda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!