Amerikāņu kukluksklana līderis Deivids Djūks slēpjas Maskavā, kur prezentē savu grāmatu "Baltais pārspēks", ziņo Krievijas laikraksts.
Laikraksts "Komsomoļskaja pravda" trešdien informē, ka ASV Federālās izmeklēšanas biroja (FIB) darbinieki izdarījuši kratīšanu kukluksklana līdera štāba dzīvoklī Ņūorleānā un konfiscējuši vairākas kastes viņa literāro darbu.

"Tomēr pašu autoru atrast neizdevās. Tika noskaidrots, ka viņš slēpjas... Krievijā," ziņo laikraksts.

Maskavā Djūks prezentē savu grāmatu "Baltais pārspēks", kurā stāstīts par to, ka "vairāku Eiropas galvaspilsētu vidū Maskava ir visbaltākā. Krievija un Austrumeiropa ir kritiski svarīgs placdarms cīņā pret tādiem ebreju oligarhiem kā Berezovskis, Gusinskis, Mogiļevičs".

Laikrakstā uzsvērts, ka FIB Djūku meklē nevis viņa pārliecības dēļ, bet tādēļ, ka viņš azartspēlēs iztērējis kukluksklanam piederošo naudu.

Krievijas Federālā drošības dienesta pārstāvis intervijā laikrakstam paskaidrojis, ka Djūks netiek meklēts, jo "arī bez aizokeāna fašistiem ir gana daudz ar ko noņemties". "Pašiem savu pietiek," piebildis drošības dienesta pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!