Foto: Reuters/Scanpix

ASV amatpersonas nav ļāvušas iekāpt lidmašīnā 11 cilvēku lielai britu musulmaņu ģimenei, kas vēlējās doties brīvdienu ceļojumā uz izklaides parku Disnejlendu.

Divi pieaugušie un deviņi bērni bija saņēmuši atļauju ceļot no Londonas un Losandželosu, bet Londonas Getvikas lidostā viņiem tika liegts iekāpt lidmašīnā.

Lielbritānijas parlamenta deputāte no opozīcijā esošās Leiboristu partijas Stella Kreisija sacīja, ka ASV amatpersonas nav sniegušas nekādus paskaidrojumus par to, kādēļ musulmaņu ģimenei 15.decembrī ir liegta iekāpšana lidmašīnā.

Viņa norādīja aģentūrai AP, ka britu musulmaņu vidū pieaug bažas par to, ka īstenojas ASV republikāņu politiķa Donalda Trampa teiktais par musulmaņu neielaišanu ASV, neskatoties uz to, ka Trampa paziņojumi tiek plaši nosodīti.

Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona birojs trešdien paziņoja, ka šīs ziņas tiks izmeklētas.

ASV vēstniecība Londonā šo gadījumu vēl nav komentējusi.

Londonā dzīvojošais musulmaņu imāms Adžmals Masrūrs paziņoja, ka arī viņam nesen ir liegta iebraukšana ASV. 17.decembrī viņam ASV vēstniecības amatpersonas ir paziņojušas, ka viņa biznesa vīza ir atsaukta. Pirms tam vinām ar šo vīzu nekādu ceļošanas problēmu neesot bijis.

"Tā ir absolūta diskriminācija. Tas nav pieņemami un nāk par labu teroristiem," viņš sacīja.

Lielbritānijas Musulmaņu padome norādīja, ka musulmaņu kopienu satrauc šādi gadījumi par liegumu iekāpt lidmašīnā.

"Tiek uztverts, ka šādi lēmumi tiek pieņemti, balstoties uz ticību vai personu politisko aktivitāti," paziņoja padome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!