Foto: DELFI.lt

Amerikas Savienotās Valstis saistībā ar šonedēļ gaidāmajām pretgaisa aizsardzības mācībām dislocējušas Lietuvā tālas darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot", kas spēj notriekt arī raķetes, paziņojusi Lietuvas Aizsardzības ministrija.

Šāda sistēma Lietuvā dislocēta pirmoreiz.

Kā norādīts ministrijas paziņojumā, sistēma "Patriot" darbosies sasaistē ar Lietuvas un citu NATO valstu pretgaisa aizsardzības sistēmām, piedaloties starptautiskajās mācībās "Tobruq legacy 2017" ("Tobrukas mantojums 2017"), kurās tiks noslīpētas sadarbības iemaņas starp NATO pretgaisa aizsardzības vienībām un pilnveidotas gaisa telpas pārvaldības un kontroles procedūras. Šo mācību mērķis ir veicināt starptautisko un reģionālo vienību integritāti, trenējot to gatavību iespējamam alianses kolektīvās aizsardzības scenārijam.

Mācības "Tobruq Legacy 2017" no 11. līdz 22. jūlijam norisināsies Lietuvas Šauļu apriņķī. Tajās piedalīsies aptuveni 500 karavīru un apmēram 30 pretgaisa aizsardzības sistēmu no Lietuvas un vēl četrām NATO valstīm - Lielbritānijas, ASV, Latvijas un Polijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!