Foto: AP/Scanpix

ASV un Irākas varas iestādes meklē trīs ASV pilsoņus, kas ir pazuduši Irākā un var būt nolaupīti tās galvaspilsētā Bagdādē, svētdienas vakarā paziņoja abu valstu amatpersonas.

Cilvēku nolaupīšanas ir liela problēma Bagdādē un citur Irākā, kur visbiežāk tiek nolaupīti Irākas pilsoņi, bet pēdējos mēnešos tas noticis arī ar Kataras un Turcijas pilsoņiem.

"Mēs esam informēti par ziņām, ka Irākā ir pazuduši ASV pilsoņi," sacīja ASV Valsts departamenta preses sekretārs Džons Kērbijs.

"Mēs ar Irākas varas iestāžu pilnīgu sadarbību strādājam, lai noteiktu šo cilvēku atrašanās vietu un viņus atbrīvotu," piebilda Kērbijs, neminot šo amerikāņu skaitu un pazušanas apstākļus.

Irākas policijas pulkvedis, kas vēlējās saglabāt anonimitāti, pavēstīja, ka Bagdādes dienvidos ir nolaupīti trīs amerikāņi un viens tulks irākietis un ka Irākas spēki ir sākuši operāciju viņu atrašanai.

Policists sacīja, ka saskaņā ar viņa saņemtu informāciju nolaupītāji bijuši kaujinieki armijas uniformās. Nolaupīto amerikāņu nodarbošanās viņam nebija zināma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!