Foto: Reuters/Scanpix

ASV policija meklēt vīrieti, kurš pastrādājis slepkavību un pārraidījis to vietnē "Facebook".

Amatpersonas Klīvlendā, Ohaio štatā, paziņoja, ka aizdomās turamais Stīvs Stīvenss nošāvis 74 gadus vecu vīrieti, pārraidot slepkavību tiešsaistē.

Aizdomās turamais pārraidīja slepkavību "Facebook Live" un citā video, kas arī tika publicēts "Facebook", apgalvoja, ka pastrādājis vēl citas slepkavības. Tomēr policijas izmeklēšanā noskaidrots, ka 74 gadus vecais Roberts Godvins ir vienīgais upuris. Vecais vīrs nošauts uz ielas, kad devies pastaigā.

Varasiestādes paziņojušas, ka 37 gadus vecais aizdomās turamais slepkavību pārraidīja svētdienas pēcpusdienā. Videomateriāls bija pieejams trīs stundas, līdz tas tika aizvākts.

Policija brīdinājusi iedzīvotājus Pensilvānijā, Ņujorkā, Indiānā un Mičiganā būt modriem un uzmanīties. Policijai izmeklēšanā palīdz arī ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB).

"Šis cilvēks ir bruņots un bīstams," paziņoja FIB Klīvlendas biroja īpašais aģents Stīvenss Entonijs, atzīstot, ka aizdomās turamā atrašanās vietu joprojām nav izdevies noskaidrot.

18 stundu laikā kopš slepkavības viņš var būt aizbraucis tālu no nozieguma vietas, atzina policija.

Aizdomās turamais iepriekš sodīts par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, bet smagus noziegumus nav pastrādājis.

"Mēs nezinām, kur viņš atrodas. Viss pārējais pašreiz ir spekulācijas," paziņoja Klīvlendas policijas priekšnieks Kelvins Viljams.

Izmeklēšanas sākotnējā posmā detektīviem izdevies sazināties ar aizdomās turamo pa telefonu. Viņi mēģinājuši pārliecināt Stīvensu padoties, taču nesekmīgi.

"Acīmredzami viņam ir dziļas, dziļas problēmas," sacīja Viljams, piebilstot, ka mērķis ir viņu notvert, pirms tiek pastrādāti vēl kādi citi noziegumi.

Stīvensa ģimene sadarbojas ar varasiestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!