Foto: Reuters/Scanpix

ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters otrdien brīdinājis Maskavu, ka NATO aizstāvēs alianses dalībvalstis pret iespējamu Krievijas agresiju.

Viņš norādīja, ka sadarbībai globālās drošības jautājumos NATO "Krievijai durvis turēs atvērtas", ja Maskava izbeigs tās īstenoto "zobenu žvadzināšanu".

"Tomēr lēmums ir jāpieņem Kremlim. Mēs necenšamies panāktu auksto - nemaz nerunājot par karsto - karu ar Krieviju. Mēs necenšamies padarīt Krieviju par ienaidnieku," Kārters paziņoja Štutgartē Vācijas dienvidrietumos, piedaloties ceremonijā, kurā līdzšinējais Eiropā dislocētā ASV kontingenta komandieris gaisa spēku ģenerālis Filips Brīdlovs šos pienākumus nodeva savam pēctecim - armijas ģenerālim Kērtisam Skaparoti.

Skaparoti norādīja, ka Krievija ir "izaicinājusi starptautiskās tiesības" Ukrainas austrumos un Gruzijā. Ģenerālis pieminēja arī terorisma radītos draudus un nelegālo imigrāciju.

Kārters pirms tam apstiprināja, ka NATO apsver iespēju Baltijas valstīs un Polijā rotācijas kārtībā dislocēt 4000 karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!