Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo paziņojis, ka ASV neatzīs Krimas pievienošanu Krievijai un ka šāda attieksme no Vašingtonas puses saglabāsies, līdz brīdim, kad Ukrainas teritoriālā integritāte tiks atjaunota, raksta CNN.

"Amerikas Savienotās Valstis pieprasa, lai Krievija cienītu principus, kurus tā saka, ka ievēro un pārtrauc Krimas okupāciju, " rakstīts Pompeo paziņojumā.

Šis Pompeo paziņojums nācis klajā neilgi pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps neskaidri izteicās par ASV pozīciju attiecībā uz Krimas statusu. Jūnija beigās, kad Trampam jautāja, vai ASV atzīs Krimu, kā Krievijas sastāvdaļu, prezidents atbildēja: "Mēs skatīsimies."

Intervijā ar Austrālijas mediju Pompeo atklāja, ka Tramps Ukrainas jautājumu ir apspriedis arī ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kad abu valstu vadītāji tikās Helsinkos. Tomēr abiem līderiem neesot izdevies atrast pārāk daudz punktus, kuros tiem ir līdzīgi uzskati.

Tikmēr Krievija noraidījusi ASV paziņojumu, pieļaujot, ka Vašingtonas politika nākotnē varētu mainīties.

"Mēs zinām šo "liktenīgo deklarāciju" vērtību," komentārā "Facebook" raksta Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova.

Viņa pieļāva, ka ASV politika attiecībā uz Krimu varētu mainīties, iespējams, pēc jauna līdera nākšanas pie varas.

Pēc viņas teiktā, Irānas kodolvienošanās un Parīzes klimata vienošanās "ne pārāk sen bija ASV politika", jo Trampa priekštecis Baraks Obama "personīgi tā izlēma. Un tad atnāca Tramps un izlēma citādi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!