Foto: AP/Scanpix

ASV neiebildīs, ja Eiropas valstis nolems apbruņot Sīrijas nemierniekus, pirmdien paziņojis ASV valsts sekretārs Džons Kerijs.

"Prezidents [Baraks] Obama licis skaidri saprast, ka Savienotās Valstis nestāsies ceļā citām valstīm, kas nolēmušas piegādāt ieročus," norādīja Kerijs.

Obama uzskata, ka "mums jāmaina prezidenta [Bašara] al Asada apsvērumi", atzīmēja Kerijs, piebilstot, ka prezidents izvērtē un turpinās izvērtēt visas iespējas, lai tas notiktu.

Eiropas Savienības (ES) līderi šonedēļ gatavojas apspriest ieroču embargo atcelšanu Sīrijai, lai varētu apbruņot nemierniekus, ko aicinājušas darīt Lielbritānija un Francija.

ASV ir sniegušas Sīrijas opozīcijai humāno palīdzību un neletālu atbalstu, bet atteikušās piegādāt ieročus.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta. ANO lēš, ka konfliktā dzīvību zaudējuši aptuveni 70 000 cilvēku, bet bēgļu gaitās no nemieru pārņemtās valsts jau devies miljons cilvēku.

Tikmēr spēkā pieņemas bažas, ka konflikts varētu iziet ārpus Sīrijas un izraisīt vardarbību arī kaimiņvalstīs.

"Asads saņem palīdzību no irāņiem, viņš saņem palīdzību no vairākiem ar "Al-Qaeda" saistītiem elementiem, viņš saņem palīdzību no [šiītu kustības] "Hizbollah"," norādīja Kerijs, piebilstot, ka zināma palīdzība acīmredzot tiek saņemta arī no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!