Foto: Publicitātes attēli

Aizvadītā mēneša laikā ASV vadītie koalīcijas gaisa spēki uzbrukumos nogalinājuši desmit teroristiskā grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") augsta ranga biedrus, tostarp arī ar Parīzē notikušo slaktiņu saistītos, atsaucoties uz koalīcijas paziņojumu vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Pēdējā mēneša laikā uzlidojumos esam nogalinājuši desmit ISIL ("Daesh'') līderus, tostarp vairākus ārējo uzbrukumu plānotājus, no kuriem daži saistīti ar uzbrukumiem Parīzē," informējis ASV Armijas pulkvedis Stīvs Vorens, piebilstot, ka dažiem no viņiem bijuši plāni nākotnē rīkot uzbrukumus Rietumos.

26. decembrī Mosulā nogalinātais Abduls Kedars Hakims palīdzēja organizēt "Daesh" uzbrukumus ārzemēs un bija saistīts ar Parīzes uzbrucēju tīklu.

Savukārt 24. decembrī nogalināts Šarafs al Muadans bijis tieši saistīts ar Parīzes uzbrukumu plānotāju, beļģu islāmistu, Abdelhamidu Abaudu, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Kamēr vien darbosies ISIL ārējo uzbrukumu plānotāji, ASV karavīri viņus vajās un nogalinās," paudis Vorens.

Kā vēstīts, teroraktos Parīzē 13. novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!