Foto: AP/Scanpix

Orkāna "Sendija" ("Sandy") izraisītā haosa ceturtdien ikdienas ritmā pamazām sāka atgriezties satiksme ASV austrumu piekrastē, jo lielākā daļa avioreisu atsāka kustību ierastajā režīmā un arī Ņujorkas metro daļēji atsāka darbību.

Ceturtdien ASV lidostās atcelti 611 reisi, kas ir ievērojami mazāk kā pēdējās dienās, kad pirmdien un otrdien tika atcelti vairāk nekā 7000 reisu, bet trešdien - gandrīz 3000 reisu.

Ņujorkas Lagvardija lidosta ceturtdien daļēji atsāka darbību pēc tam, kad vētrā tika applūdināti vairāki tās skrejceļi. Abas pārējas Ņujorkas lielākās lidostas - Džona Kenedija un Ņuarka - darbību atsāka trešdien.

Kopš "Sendija" svētdien skāra ASV piekrasti, kopumā atcelti gandrīz 20 tūkstoši reisu.

Arī Ņujorkas metro ceturtdien atsāka darbību, lai gan daudzviet metro satiksmi joprojām nav iespējams nodrošināt. Pašvaldības amatpersonas norādīja, ka "Sendija" ir lielākā katastrofa, kas skārusi Ņujorkas metro sistēmu tās 108 gadu pastāvēšanas vēsturē.

Ņujorkas sabiedriskā transporta darbība jau svētdienas vakarā tika apturēta orkāna "Sendija" tuvošanās dēļ.

"Sendija", kas ASV ziemeļaustrumiem brāzās pāri pirmdien un otrdien, ir izraisījusi smagus postījumus, applūdinot zemākos Ņujorkas Manhetenas rajonus un lielāko daļu Ņūdžersijas štata piekrastes, kā arī bez elektrības atstājot miljoniem cilvēku vairākos štatos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!