Foto: AP/Scanpix

ASV otrdien noteikušas Irānai jaunas sankcijas tās ballistisko raķešu programmas dēļ, kā arī tāpēc, ka Teherāna atbilstoši Vašingtonas pārliecībai Tuvajos Austrumos atbalsta teroristu organizācijas.

Valsts departamenta izsludinātās sankcijas vērstas pret 18 indivīdiem un organizācijām, kas atbalsta Irānas ballistisko raķešu programmu vai ir saistīti ar bruņoto spēku elites vienībām - Revolūcijas gvardi.

Paziņojums par sankciju ieviešanu izplatīts dienu pēc tam, kad ASV bija apliecinājušas, ka Irāna ievēro pirms diviem gadiem ar pasaules lielvarām noslēgto kodolvienošanos. Vienlaikus Vašingtona pirmdien arī apliecināja, ka tiek gatavotas jaunas sankcijas.

"Savienotās Valstis joprojām ir dziļi nobažījušās par Irānas postošajām aktivitātēm daudzviet Tuvajos Austrumos, kas apdraud reģionālo stabilitāti, drošību un labklājību," norādīja Valsts departaments.

ASV ārlietu resors skaidroja, ka Teherāna atbalsta Libānas šiītu kustību "Hizbollah", palestīniešu kustību "Hamas", Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, kā arī Jemenas šiītu kaujiniekus to cīņā pret Saūda Arābijas vadīto koalīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!