Foto: AP/Scanpix

ASV Jūtas štata kalnos ir notverts gadiem no varas iestādēm bēguļojošs vīrietis, kurš likumsargiem un vietējiem iedzīvotājiem pazīstams ar iesauku Kalnu Vīrs, atsaucoties uz amatpersonām, trešdien vēsta raidsabiedrība "Sky News".

45 gadus vecais Trojs Džeims Knaps tiek turēts aizdomās par ielaušanos desmitiem kalnu mājiņās un zagtu šaujamieroču lietošanu. Vīrietis no sagūstīšanas izvairījies gandrīz sešus gadus un pirms padošanās likumsargiem Jūtas kalnos šāvis pa policijas helikopteri, kas vajāja bēgli, paziņoja amatpersonas.

Varas iestādēm izdevās Knapa pēdas sadzīt pēc tam, kad nedēļas nogalē Kalnu Vīru Jūtas mežos pamanīja divi mednieki.


Knaps ziemās dzīvojis kalnu namiņos, bet vasarās ar mājiņās zagtām rezervēm un ieročiem atkāpies mežos, kur dzīvojis pagaidu nometnēs, stāsta detektīvi. Knapa motīvi varas iestādēm nekad nav bijuši skaidri, bet tiek pieļauts, ka viņam ir apnikusi civilizācija.

Kalnu Vīra aizturēšanā piedalījušās vairākas drošības aģentūras. Viņa aresta orderi bija izdevušas trīs vietējās pavalstis.

Lai arī līdz šim ar Knapu nebija notikušas vardarbīgas sadursmes, varas iestādes bija nobažījušās, ka viņš ir "bumba ar laika degli". Dažas no aplaupītajām kalnu mājiņām bijušas ložu sacaurumotas, citās laupītājs sabojājis reliģiskas ikonas un atstājis izsmejošas zīmītes un draudus.

"Hei, šerif...jādabū Tevi zemē," Knaps esot rakstījis kādā vēstījumā.

Saskaņā ar tiesu datiem Knaps 2000. gadā par zādzību Kalifornijā notiesāts ar divu gadu cietumsodu. 2002. gadā, pārkāpjot pirmstermiņa atbrīvošanas nosacījumus, Knaps devies prom no Kalifornijas. Pēc 2003. gada amatpersonām par viņu nekādas ziņas vairs nav bijušas, informē "Sky News".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!