Foto: AP/Scanpix

Kāds vīrietis ASV sodīts ar nāvi, izmantojot jaunu, vēl nekad neizmantotu letālo injekciju kombināciju, vēsta raidsabiedrība BBC.

53 gadus vecais Deniss Makguirs ar nāvi sodīts pagājušajā ceturtdienā, izmantojot jaunu divu ķimikāliju kokteili, jo līdz šim izmantotās vielas ražotājs aizliedzis to izmantot nāvessodiem.

Pēc injekcijas ievadīšanas vīrietis, kurš notiesāts par 1989. gadā pastrādātu stāvoklī esošas sievietes izvarošanu un slepkavību, miris 15 minūšu laikā. Procedūras laikā noziedznieks vairākas reizes noelsies, kā arī vēris vaļā un ciet muti, aģentūrai AP atklāja nāvessoda aculiecinieki.

Makguira advokāti norāda, ka viņu klients bijis pakļauts gaisa bada riskam – parādībai, kas iedzen sodāmo šausmās, cenšoties ievilkt elpu. Prokurors noraidīja arī advokātu aicinājumu pēdējā minūtē atlikt soda izpildi, ko aizstāvji pamatoja ar to, ka tiesa neko nav zinājusi par sodāmā grūto bērnību.

Pēdējos gados ASV štatiem ir arvien grūtāk iegādāties medikamentus letālajām injekcijām, jo daudzi ražotāji nevēlas tās sniegt šim mērķim, norāda BBC.

Jau vēstīts, ka, nespējot importēt nāvessodu izpildei nepieciešamo indi, pati savas nāvējošās ķimikālijas sāka ražot Vjetnama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!