Foto: Publicitātes foto
Vajadzēja divus gadus, lai arhitekte Sāra Ranieri no Itālijas atrastu savu sapņu mājvietu. Viņa to pārvērtusi īstā omulības ligzdiņā, sakombinējot mūsdienīgās detaļas ar vēsturiskām pērlēm, piemēram, vecmammas mantojumā atstāto grāmatu plauktu.

Kā vēsta "Houzz", 80 kvadrātmetrus plašais dzīvoklis atrodas Romas apkaimē Pigneto, 1950.-tajos gados celtā mājā. Dzīvoklis sākotnēji izmantots kā zobārstniecības kabinets, bet arhitekte to pārveidojusi līdz nepazīšanai, ienesot telpā dzīvespriecīgākas detaļas un mājīgumu.

Arhitekte savam mājoklim rūpīgi atlasījusi un izvēlējusies mēbeles, radot saskaņotu kopainu visā dzīvoklī. Piemēram, dzīvojamā istaba ir visgaišākā telpa mājoklī, jo tajā ir divi logi. Turklāt gaisīgie dienas aizkari ļauj saules gaismai iespraukties visā telpā.


Arhitektes vismīļākā telpa visā mājoklī ir tieši dzīvojamā istabas dīvāns, kur var relaksēties. Aiz tā arī atrodas ļoti košs dekors - tapete ar flamingo, kas uzreiz "iekrīt" acīs, kad telpā sperts solis. Kā vēsta "Houzz", Sāra plāno arī šo stūrīti papildināt ar vēl pāris telpaugiem.

Neparasto sienas krāsojumu arhitekte radījusi pati saviem spēkiem. Tāpat var smelties arī vēl vienu ideju no mājokļa saimnieces, proti, skaisto galda virsmu atsegt, nevis to pilnībā noklāt ar galdautu.


Savukārt īpaša pievienotā vērtība arhitektes dzīvoklī ir tieši šim grāmatu plauktam, kurš piederējis Sāras vecmāmiņai. To rotā arī vēl citi pārmantoti dārgumi, piemēram, lampas, šujmašīna un radio, kas piederējis viņas tēvam.

Kā jau mūsdienās - arī Sāras dzīvoklī viesistaba ir apvienota ar virtuvi. Vienu daļu virtuves gan nodala neliela siena, tāpēc dīvānā sēdošie noteikti nevarēs manīt salātu griešanu vai kādu citu ēdienu gatavošanu.

Renovācijas laikā tika saglabāta arī dzelzsbetona kolonna, kura izskatās kā lielisks dizaina elements dzīvokļa kopējā interjerā. Neapstrādā tekstūra lieliski saskan arī ar pelēcīgajām marmora flīzēm, kas ir pieliktas pie virtuves sienas.


Tāpat dzīvoklī ir vēl divi elementi, kas piesaista aci - šūšanas manekens un aizbīdāmās durvis. Šīs durvis arhitekte saglabājusi no kāda cita dzīvokļa, tās atjaunojusi, nokrāsosusi baltā krāsā un piestiprinājusi pie sienas.


Guļamistaba apzināti ir izveidota tik maza, lai atstātu plašāku vietu tieši dzīvojamai istabai. Tajā ir iebūvējamais skapis ar spoguli, kas vizuāli padara telpu lielāku, kā arī karte, kas simbolizē arhitektes ceļojumu garu.

Savukārt vannasistabas interjerā izmantotas tās pašas flīzes, kas virtuvē. Tāpat tā ir papildināta ar gaumīgiem akcentiem - svecēm, lampiņu un arī telpaugu. Izskatās gluži kā labākajās viesnīcās, vai ne tā?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!