Foto: AP/Scanpix

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs svētdien paziņoja, ka ir panākta provizoriska principiāla vienošanās ar Krieviju par pamiera Sīrijā ievērošanas nosacījumiem.

Kerijs teica žurnālistiem Jordānijas galvaspilsētā Ammānā, ka viņam svētdien bijusi telefonsaruna ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu par nosacījumiem, ar kādiem tiks ievērots pamiers, par kura plānu pasaules lielvaras vienojās pagājušajā nedēļā.

"Mēs esam panākuši principiālu vienošanos par nosacījumiem, ar kādiem tiks pārtraukta karadarbība, kas var notikt tuvākajās dienās," sacīja ASV valsts sekretārs.

"Tā [vienošanās] vēl nav galīga, un es sagaidu, ka mūsu prezidenti - [ASV] prezidents [Baraks] Obama un [Krievijas] prezidents [Vladimirs] Putins - runās kaut kad tuvākajās dienās, lai mēģinātu pabeigt šo uzdevumu," teica Kerijs.

Bija paredzēts, ka pamiers Sīrijā stāsies spēkā piektdien, taču vardarbība šajā valstī turpinās. Tomēr Kerijs pauda optimismu, ka pamieru izdosies īstenot. "Īstenībā mēs virzāmies uz priekšu pat brīdī, kad es te stāvu. Mēs esam tuvāk pamieram nekā jebkad esam bijuši," piebilda ASV valsts sekretārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!