Foto: PantherMedia/Scanpix

Bruņots uzbrucējs ar nolaupītu piecus gadus vecu zēnu kopš otrdienas ir aizbarikādējies savas mājas bunkurā ASV Alabamas štatā. Mazgadīgo ķīlnieku vīrietis sagrāba pēc tam, kad bija nošāvis skolas autobusa vadītāju, ceturtdien vēstas raidsabiedrība “Sky News”.

Bruņoti policisti un pārrunu veicēji ir ielenkuši īpašumu Midlendas pilsētā. Pašlaik notiek pārrunas ar uzbrucēju, informē šerifs Vallijs Olsons. Tuvējo māju iedzīvotāji ir evakuēti, pastāvot draudiem, ka īpašumā varētu būt spridzeklis.

Varas iestādes informē, ka bunkurs ir aprīkots ar elektrību, televīziju un tajā ir pārtikas krājumi. Policija neatklāj, vai nolaupītājs ir izvirzījis kādas prasības.

Ķīlnieka sagrābējs esot kāds 65 gadus vecs kravas automašīnas šoferis Džimijs Lī Daikss, kurš ienīst valdību un amatpersonas, kaimiņu raksturo vietējie iedzīvotāji. Trešdien viņam bija jāstājas tiesas priekšā par savu kaimiņu apšaudīšanu pēc kāda strīda.

Drāma sākās otrdienas pēcpusdienā, kad vīrietis iekāpa ar bērniem pilnā skolas autobusā un nošāva tā vadītāju, kurš nav ļāvis uzbrucējam paņemt bērnu, stāsta šerifs Olsons. 66 gadus veco autobusa vadītāju Čārlzu Albertu Polandu vietējie iedzīvotāji tagad sauc par varoni, kurš atdevis savu dzīvību, aizsargājot 21 bērnu.

Cik zināms, uzbrucējam ar upuri un nolaupīto nav bijis nekāda sakara, viņš tikai vēlējies zēnu kā ķīlnieku, informēja mācītājs Maiks Sins, kurš pēc uzbrukuma palīdzēja mierināt citus bērnus.

"Traks vīrietis no ielas otrās puses sašāva autobusa vadītāju un Polanda kungs vairs neceļas," savu bērnu stāstīto citē Maiks un Patrīcija Smita, kuru divas atvases incidenta brīdī atradās autobusā.

Pāris stāsta, ka viņu bērniem pirms 10 mēnešiem bijis konflikts ar Daiku – viņš draudējis bērnus nošaut, kad viņi iegāja īpašumā pakaļ aizbēgušam sunim. Bērnu tēvs norāda, ka kaimiņš mēdzis naktī ar šauteni un lukturīti staigāt pa savu pagalmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!